Intretinerea termopanelor

10.11.2019

Utilizati si manevrati corect ferestrele

Tipurile de deschidere a ferestrelor sunt atat de diverse, asadar in fiecare caz in parte vorbim de atentie acordata manevrarii - inchideri, deschideti fara sa fortati sau sa aplicati forta. Orice situatie ce impune o astfel de abordare inseamna probabil anumite defecte de calitate.

Nu lasati manerul geamului pe jumatate rotit, intrucat si acest gen de actiune poate duce la uzura timpurie. Cat despre garnitura, aceasta se poate slabi si din cauza faptului ca nu este realizat la timp reglajul ferestrelor, de la sezon la sezon.

Conteaza de asemenea:

  • Cereti mereu ajutor specializat. Am intalnit numeroase cazuri ale celor care credeau ca inlocuirea de garnitura este o simpla actiune, pana cand si-au data seama ca noua garnitura pusa nu izoleaza fonic si termic. Preferati sa cereti ajutor de la personal calificat pentru orice tip de reparatie.
  • Lasati cerceveaua - partea mobila a ferestrei - neacoperita de vreo greutare. Nu o incarcati, nu o izbiti de perete - ca urmare a socului produs sticla se poate sparge spre exemplu.
  • Nu montati peste tamplarie spre exemplu uscatoare de haine.
  • Curatarea oricarui component din tamplaria pvc nu trebuie sa presupuna utilizarea produselor clasice de curatare. Spre exemplu in cazul sticlei sunt de evitat substantele cu alcool, pentru ca acestea atrag praf, precum sunt de evitat si obiectele ascutite, indiferent de tipul de murdarie ce exista pe geamuri.
  • Feroneria are nevoie de curatare speciala, pe baza de ulei. Produsele sunt usor de aplicat, de regula fiind vorba de spray-uri. In plus, de 2 ori pe an cel putin feroneria ar trebui unsa cu ulei. Pentru a avea acces la balamale trebuie sa indepartati capacul de protectie.

Atentie la produsele folosite

Ferestrele pot fi afectate de substante precum agentii de curatare agresivi, abrazivi, solvent cu extract de rasina sintetica sau acetona.

De asemenea, amintim si despre faptul ca acea folie de pe termopane ar trebui indepartata imediat dupa ce montajul este finalizat. Nu isi mai are rostul nici de protectie si nici estetic vorbind. In cazul in care nu faceti acest lucru, ca urmare a trecerii timpului, folia se va imprima pe termopan si va arata cu mult mai urat si uzat dupa indepartare.

Nu in cele din urma, parte din grija pentru intretinerea ferestrelor termopan inseamna si prevenirea condensului. Acest lucru implica aerisiri regulate. Rabatarea geamurilor nu este de ajuns, prin urmare va recomandam sa deschideti geamurile zilnic, dimineata mai ales, indiferent de sezon.

Daca simtiti sub geam un curent de aer rece este cazul sa chemati specialistul, pentru ca cel mai probabil garnitura este afectata. Schimbarea acesteia va presupune inlocuirea cu una noua. In cazul nostru recomandarea este de garnitura ultra 9000. Aceasta este special comandata din Germania si se potriveste la orice tip de termopan.

Programati o vizita a echipei noastre la adresa dumneavoastra pentru reparatiile necesare.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți